3 jel, hogy jól sikerült az állásinterjú

  25 Jul 2022

Végre eljutottunk állásinterjúra egy olyan céghez, ahol szívesen dolgoznánk. Kilépve az interjúról már elkezdjük visszajátszani a beszélgetést, hogy eldöntsük, vajon szimpatikusak voltunk-e és megfelelünk-e a vállalat által nyújtott elvárásoknak…

Van azonban pár arra utaló jel, hogy a befutók közé sorolnak bennünket. Nézzük, melyek ezek:

Időtényező

Sokat mond az, hogy mennyi ideig interjúztatnak minket. Általában ha már fél óránál többet ülünk bent, akkor jók az esélyeink, mert kíváncsiak ránk és nincs olyan tulajdonságunk, ami miatt egyből kizárnának.

Hangulat

Megszokott, hogy az elején hivatalos, picit kötöttebb a hangulat állásinterjún. Idővel azonban – főként, ha szimpatikus a jelentkező – átváltanak egy kötetlenebb, barátságosabb hangvételre, ami azt jelzi, hogy szeretnék, ha mi is jó benyomásokkal távoznánk tőlük.

Amikor előkerül a bérigény, akkor szó nélkül nyugtázzák, hogy mennyit adtunk meg, vagy bővebben tájékoztatnak, hogy náluk van külön cafeteria és egyéb bérkiegészítő elemek? Ha próbálnak kompromisszumos megoldást keresni, akkor fontos számukra, hogy elégedettek legyünk, ami szintén arra utal, hogy látják bennünk a potenciált.