A fővárosiak megszerették az újjászületett közbringarendszert

  31 Jul 2021

  • A megújult MOL Bubi első két hónapjában többen utaztak a kerékpárokkal, mint korábban egy teljes év alatt összesen. A felhasználók érdeklődése az újraindulás óta nem csökken, maximális kihasználtsággal működik a rendszer.

Már az újraindítás első két hetében megdőlt a kerékpárok használatának napi csúcsa, ráadásul a felhasználók azóta is stabilan 50%-kal több kerékpárt bérelnek naponta, mint a megújulás előtti legsikeresebb időszakban. Az érdeklődés töretlen: az elmúlt két hónapban mért adatok szerint naponta átlagosan 6000-szer utaznak a MOL Bubi biciklikkel.

A fővárosiaktól nap mint nap érkező visszajelzések arról tanúskodnak, hogy nagyon szeretik az újjászületett köz-
bringarendszert. Erre utalnak a megújult applikációra érkező értékelések is, amely láthatóan elnyerte a felhasználók tetszését. Korábban a Google Play Áruházban 3-ra, az App Storeban 1,6-ra értékelték a felhasználók az alkalmazást. Jelenleg 4,7 és 4,5 fölött állnak ezek a mutatók.

Jelenleg 1200 almazöld bicikli van a rendszerben. Bár a rendszer üzemeltetője folyamatosan figyel a logisztikára, azonban a soha nem látott érdeklődés miatt ma még előfordulhat, hogy egy-egy állomás ideiglenesen bicikli nélkül marad. A BKK az első hónapokban kiemelten figyeli a felhasználói szokások változását, majd az indulás után 3 hónappal – immár a friss tapasztalatok alapján – újragondolt logisztikával fog működni a rendszer. A BKK célja, hogy a közbeszerzésben szereplő további 360 opciós kerékpár minél előbb a felhasználók rendelkezésére álljon.

Fotó: bkk.hu