Budavári Fülöp: „Fontos, hogy az ember rugalmasan álljon a céljai előtt”

  11 Oct 2021

  • Új szerepekben találkozhatunk Budavári Fülöppel, aki a TV2 Sztárban Sztár leszek és Ninja Warrior című műsoraiban kalauzolja a nézőket a kulisszák mögé.

– Hogyan készültél ezekre a feladatokra?

– Már lassan két éve járok beszédtanárhoz, ami nagyon sokat segített abban, hogy szebben tudjak beszélni, illetve a TV2 Akadémia elvégzése után magabiztosabban álltam az első napon kamera elé a Ninja Warriorban. Ezt még tavasszal forgattuk, bár a nézők majd csak most ősszel találkozhatnak vele a képernyőn, viszont ennek köszönhetően a Sztárban Sztár leszekhez már gyűjtöttem egy kis tapasztalatot. A Ninja Warrior kezdetekor még elég rendesen izgultam, viszont az ott szerzett kis rutin miatt most nagyon örülök neki, hogy a lehető leglazábban állok a feladathoz. Nagyon boldog vagyok, hogy újra lehetőséget kaptam, ráadásul a Sztárban Sztárt mindig is imádtam, jó most a stáb tagjaként részesévé válni.

A social média szakértője

– Mennyire ismerős számodra a tévézés világa, volt már benne részed vagy ez egy merőben új kihívás?

– Vendégként jó néhány műsorban szerepeltem már, viszont teljesen más a feladat, amikor neked kell felkészültnek lenni a műsorból, illetve a riportalanyból. Ha meghívott vendég vagy egy műsorban, általában mindig a saját témáddal vagy egy általad ismert témával érkezel, amiről szerintem mindenkinek komfortosabb beszélni, mintha valamit meg kell tanulnia az adáshoz vagy egy interjú elkészítéséhez. Én az iskolában elég „halogatós” voltam, mikor a tanulásról volt szó, ezért a dolgozatok előtt általában mindig nagyon izgultam, viszont tudom, hogy ezt a félelmet a felkészültségemmel tudom kompenzálni a riportok előtt, ezért mindig törekszem arra, hogy a lehető legjobban megismerjem a riportalanyt.

– A legtöbben modellként és influencerként ismerhettek eddig, jelentős, 120 ezres követőtáborral rendelkezel. Mit jelent számodra, hogy ennyi ember tartja fontosnak, amit teszel és mondasz? Hogyan tudsz ezzel építő módon élni? Mire „használod” a népszerűségedet? Milyen ügyek mellé álltál eddig és állsz most?

– Nagyon örülök neki, hogy az emberek így még jobban megismerhetik a valódi személyiségemet a tévén keresztül, mert azt gondolom, a képeim alapján sokszor tévesen ítélnek meg elsőre. Az utóbbi időben többnyire tényleg modellkedtem, illetve influencerkedtem, de emellett elindítottam a saját social média ügynökségemet, illetve cégeknek tartok előadásokat social média szakértőként. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ennyi embert érdekel nap mint nap az életem, ezért próbálok mindig olyan tartalmakkal előjönni, ami nemcsak szórakoztathatja őket, hanem tanulhatnak is valamit belőle. Ilyen projektem pl. az Együtt a Bántalmazás Ellen, ami egy a gyerekek bántalmazása ellen irányuló edukáló kampánysorozat. Szerintem fontos, hogy mindenki, akire nagy figyelem irányul, kiálljon olyan témák mellett, amiket lényegesnek tart.

Nehéz volt érvényesülni

– Mikor kezdtél modellkedéssel foglalkozni és mi motivált abban, hogy erre a pályára lépj?

– Tizenhét éves voltam, mikor először megkeresett egy modellügynök. Akkoriban nem értem el kiugró sikereket ezen a pályán, mert elég kölyök fejem volt. Most 24 évesen kezdenek igazán felfigyelni rám a márkák és modellügynökségek. Izgatottan várom, milyen új lehetőségeim lesznek ezen a területen. Elengedhetetlen, hogy az ember mindig rugalmasan álljon a céljai előtt és azokon a kapukon haladjon, amik megnyílnak előtte.

– Mit szeretsz benne, mitől izgalmas számodra ez a hivatás?

– Nagyon szeretem látni azt, ha nap mint nap fejlődőm valamiben, ha érzem, hogy halad az életem. Vidéki fiúként kapcsolatok nélkül nagyon nehéz volt az elején érvényesülnöm Budapesten. Sokat dolgoztam azon, hogy lehetőséget kapjak és meg tudjam mutatni magam, hogy ezáltal bizonyíthassak. A TV2 ezt a lehetőséget adta meg nekem most, amiért nem tudok elég hálás lenni.

– Van árnyoldala az ismertségnek, amit nehezebben viselsz?

– Minden munkának van olyan része, amit az ember kevésbé kedvel így természetesen az én életem és munkám sem tökéletes. Vállalkozóként számolnom kell azzal, hogy emberek dolgoznak nekem, akiket ki kell fizetnem, ezért feléjük felelősséggel tartozom, illetve vannak introvertáltabb napjaim, amikor nekem sincs kedvem fotózásokra/ forgatásokra járni, viszont ez természetesen nem kedv kérdése. Ha egy munkám egy rosszabb hangulatú napon van, olyankor ugyanúgy a lehető legjobb arcomat kell mutatnom.

Utazós tv-műsor az álom

– Milyen jövőképet látsz magad előtt a televíziós szakmában? Milyen további terveid, céljaid vannak még, amik megvalósításra várnak?

– Nagyon szeretném itthon kigyakorolni a szakma fortélyait, amennyire csak tudom. Aztán remek lenne egyszer angolul is kipróbálni majd magam műsorvezetőként egy nemzetközi csatornán. Persze addig még nagyon sok tanulás, sok lépcsőfok vár rám a ranglétrán. Rengeteget dolgozom azon, hogy az angolom a lehető legjobb legyen. Nemrég lehetőségem volt egy márka konferenciáján félig angolul, félig magyarul műsort vezetni, ami hatalmas élmény volt és úgy érzem ez az, amit csinálni szeretnék majd hosszú távon.

– Milyen egyéb területeken szeretnéd még próbára tenni magad?

– Érdekel a testépítés és a golf is, mindkét területen örömmel próbálnám ki magam versenyzőként a későbbiekben, de a művészeteket is imádom. Ilyen téren is vannak terveim. Az biztos, hogy nagyon sok dolog érdekel.

– Milyen feladataid lesznek az év hátralévő részében?

– Az időm nagy részét most a Sztárban Sztár leszek fogja kitölteni, illetve az egyéb műsorvezetéssel kapcsolatos megkereséseim, valamint a sport, ami sosem maradhat el. Ha minden jól megy, akkor a külföldi modell munkáim is egyre gyakoribbak lesznek, ami külön öröm nekem, mert az utazás talán az, ami leginkább kikapcsol. Egy utazós tv-műsor vezetése maga az álommunka lenne nekem.

Budai Klára