Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit – Nyomozós játék indul kisiskolásoknak

  05 Oct 2020

  • Országos nyomozós játékot szerveznek az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit címmel.

A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu által szervezett játék október 1. és 22. között zajlik.

A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki a nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról.

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám kislányt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó, letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve használhatók a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és „pippis” ajándékokkal jutalmazza. Az online eredményhirdetés november 2-án, hétfő délután lesz a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán.

A pályázatról a http://pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi-75/ linken olvashatók részletek.