Megnyílt az Etele Plaza

  27 Sep 2021

Szeptember 17-én nyitotta meg kapuit az Etele Plaza. Budapest új bevásárló- és szórakoztatóközpontja Kelenföldön, az Etele tér közvetlen közelében várja a látogatókat. A környezetbarát épület Magyarország első okosplázája.

A Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió és a Dyer Group (belsőépítészet) által tervezett komplexumban a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre található meg.

Az okospláza egyénre szabott vásárlói élményt nyújt saját fejlesztésű mobilalkalmazásán és felhő alapú szolgáltatásain keresztül. Nem csupán a navigációban és a parkolóhely megtalálásában segít, de a kiválasztott üzletekhez is elvezet, miközben személyre szóló ajánlatokat kínál. A több irányból megközelíthető parkolókban 1300 hely van, ezek közül csaknem 130-on elektromos autók töltésére is van lehetőség (az árát a parkolással együtt az alkalmazáson keresztül lehet kifizetni). A pláza mindkét bejáratánál a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falait helyezték fel, az épületben számos USB-csatlakozóval ellátott pad, illetve egy nagy méretű digitális játszószőnyeg áll rendelkezésre, az információs pultnál pedig magyarul is beszélő Pepper robot igazítja útba az érdeklődőket.

A belső terek, ahol csak lehetséges, szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei vegyszer nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát.

Fotó: ujbuda.hu