Milyen kérdést tegyünk fel az interjún?

  01 Aug 2022

Végre behívtak minket interjúra, elérkezett a mi időnk! Legyünk büszkék magunkra, hiszen a pályázati anyagunk jól sikerült. Most már csak annyi a teendőnk, hogy kellően felkészüljünk az interjúra.

A felkészüléshez hozzátartozik, hogy minden információt összegyűjtünk a cégről, valamint az is, hogy kérdésekkel készülünk.

Az interjú végén az interjúztató a legtöbbször megkérdezi, hogy nekünk van-e bármiféle kérdésünk. Ilyenkor jó pontnak számít, ha tudunk kérdezni! Ebből is látszódik, hogy érdekel bennünket a vállalat és a megpályázott pozíció. Az alábbiakban összegyűjtöttük milyen kérdéseket érdemes feltenni ilyenkor:

Hogyan jellemezné a vállalati kultúrát?

Ez egy jó kérdés, amennyiben ki szeretnénk deríteni, hogy milyen érzés a vállalatnál dolgozni, milyen tulajdonképpen a vállalat, ahova jelentkeztünk. Az interjúztató válaszából leszűrhetjük, hogy jó helyre pályáztunk.

Melyek a legfontosabb elvárások a munkával kapcsolatban?

Ebből a kérdésből látszódik, hogy valóban érdekel minket a lehetőség és szeretnénk 100%-ot nyújtani a megpályázott pozícióban.

Van fejlődési lehetőség (tréningek, továbbképzések) a cégnél?

Megtudhatjuk, hogy a vállalat nyújt-e bárminemű továbbképzést a dolgozói számára, vagy elkülönít-e erre külön keretet. Továbbá ezzel jelezzük azt a toborzó felé, hogy fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés.

Mettől meddig tart a munkaidő?

Ezt is fontos mielőbb tisztázni, nehogy aztán később érjen minket meglepetés. Ráadásul ennél a kérdésnél ki is szokott derülni, hogy mennyire elvárás a vállalatnál a túlórázás…

Mikor várhatok a visszajelzésre?

Érdemes tisztázni, hogy mikor zárul le a kiválasztási folyamat és mikor számíthatunk visszajelzésre.