Nem éri meg széthagyni a MOL Bubikat

  10 Sep 2021

  • A budapestiek 2021. május 20-án vehették először igénybe az újjászületett MOL Bubit.

Az első három hónapban a BKK és a rendszer üzemeltetője folyamatosan figyelte, hogyan alakulnak a felhasználói szokások, mely területekre, állomásokra kell leginkább koncentrálni. Az eddigi tapasztalatok ismeretében a Budapesti Közlekedési Központ jelentős módosítást vezet be szeptember 15-től.

A társaság próbál minél többet tenni azért, hogy kiszolgálja a megnövekedett igényeket. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárokat mindig csak a kijelölt gyűjtőállomásokon rakják le. A szétszórva hagyott kerékpárok ugyanis kiesnek a rendszerből egészen addig, amíg a BKK logisztikával megbízott partnere vissza nem helyezi azokat valamelyik gyűjtőállomásra.

Ezért 2021. szeptember 15-től 5000 forint elszállítási díjat kell fizetnie annak, aki használat után nem rendeltetésszerűen egy gyűjtőállomáson rakja le a MOL Bubi kerékpárt. A díj bevezetésének célja nem a bírságolás, hanem a helytelen használat megelőzése. Éppen ezért a jövőben, ha a MOL Bubi informatikai rendszere lezárja a bérlést és az nem a hivatalosan kijelölt gyűjtőállomáson történik, akkor erről értesíti a felhasználót push üzenet és e-mail formájában. Ilyen esetben az elszállítási díjat perc alapú használatként fogja levonni a rendszer a felhasználó regisztrált bankkártyájáról az éjfélt követő elszámolás során.

Fotó: bkk.hu