Willcox: „A zene megszállottja vagyok”

  28 Sep 2020

  • A karanténidőszak előtt készült el a népszerű dj, Willcox, azaz Vígh Attila Caramba! című dala, amely egy szegény trombitaművészről szól, akit végül jósága és tehetsége vezet sikerre. Rendhagyó módon animációs klip készült hozzá, amely nemrégiben jelent meg.

– Miért éppen ezt a megoldást választottad?

– A Caramba!-t ,ami egy latinos, vidám hangulatú dal, mindenképpen a nyárra szerettem volna kihozni. Áprilisban volt talán a legnagyobb a Covid pánik, így én is igyekeztem kerülni a közösséget, az érintkezést. Meg volt kötve a kezünk a klipforgatással kapcsolatban. Ekkor jött az ötlet, hogy egy régi álmomat megvalósítsuk, és készítsünk egy animációs videót a dalhoz. Amúgy is nagyon szeretem a rajzfilmeket, kedvenceim például a South Park, a Family Guy és a Simpson család…

– Hogyan és milyen mértékben volt hatással az életedre a járvány a tavaszi csúcsidőszakában? Mivel tudtad elfoglalni magad, hasznosan tölteni a felszabadult időt?

– Teljesen felforgatta az életemet. A hétvégi fellépéseket leváltották a tévézős, összebújós esték. Sokkal több időt tudtam a családdal és a barátokkal tölteni, ami nagyon jólesett. A bulik helyett pedig a stúdiózásra fektettem a hangsúlyt, sok zenét készítettem magamnak és más dj-knek, énekeseknek is.

A bizonytalanság a legrosszabb

– Miként telt ezt követően a nyár?

– A bulik száma feleződött, de hálát adtam érte, hogy legalább az 500 fő alatti rendezvényeket meg lehetett tartani. Amik, hozzáteszem nagyon jól sikerültek, nagyrészben teleházasok voltak. Próbáltam pihenni is emellett, és élvezni az évszakot.

– Milyen elképzeléseid vannak az év hátralévő részére? Mennyire tudsz/mersz előre tervezni?

– A legrosszabb az, hogy nem nagyon tudunk tervezni. Kiszámíthatatlan, hogy meddig kapnak zöld utat a bulik. A zenei megjelenéseimet is a korlátozásokhoz kell igazítanom, hiszen nincs értelme kihozni bulizós zenéket, ha nem lesznek nyitva a klubok. Ameddig lehet, próbálom egyszerűen csak élvezni, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

– Mennyire volt könnyű vagy éppen nehéz az elindulás ezen a pályán és elérni azt, hogy sikeres legyél? Hogy tapasztalod, mennyire veszik komolyan a zenei világban a dj-ket?

– Sok munkám volt benne, de nehéz kemény munkának nevezni azt, aminek minden percét élvezi az ember. Nagyjából 15 éve vagyok a zene megszállottja. Nap mint nap tanulok és még rengeteg tervem van a jövőben. Az Ultra Records megjelenésemet követően szeretnék további sikereket elérni a nemzetközi piacon is.

Változatos szettek

– Honnan ered a névválasztás? Hogyan lett Willcox a művészneved?

– Azonnal csekkoltam, hogy használja-e valaki a zenei világban, és miután megtudtam, hogy szabad, azonnal le is csaptam rá. A jó névválasztás sokat tud dobni a karrieren. Ugrásszerűen elindultak nekem is a dolgaim, miután minden téren megtaláltam magam.

– Mit szeretsz a legjobban a hivatásodban?

– Nem tudom, hogy honnan a zene szeretete, nincsenek zenészek a családunkban. Én viszont gyerekkorom óta megszállottja vagyok, kezdetben csak a djzésnek, aztán a zeneírásnak is. Élvezem minden percét, és örülök neki, hogy van arra igény, amit csinálok.

– Milyen jellegű bulikat kedvelsz, hova mész szívesebben?

– Nincs kedvenc típusú bulim, az egészen kis létszámú magánrendezvényektől kezdve a hatalmas fesztiválokig, mindegyiknek megvan a maga hangulata. A lényeg a jó társaság, vagyis a közönség. Pont ezért zeneileg is színesek a szettjeim, mindig alkalmazkodom az adott idősávhoz és a buli méretéhez is.

– Családos ember vagy, van egy 3 éves kislányod és egy újszülött kisfiad. Miként tudod a munkát a magánélettel összeegyeztetni? Sikerül megtalálni az egyensúlyt?

– Nekem a családom a boldogságom és talán a sikerem alapja is. Alakuljon akárhogy az életem karrier/anyagi dolgok, az ő támogatásuknak köszönhetően mindig boldognak és hálásnak érzem magam. Maximálisan tolerálják a fellépéseimet és a művészi dolgaimat is.

– Milyen terveid, céljaid vannak, amelyeket meg szeretnél valósítani?

– A nemzetközi zenei piacon szeretnék sikereket elérni, sokat turnézni külföldön, de csak ha már nagyobbak lesznek a gyerekek. Tervem pedig rengeteg van: saját albumok, új klipek, zenék…, szóval nem fogok unatkozni, akárhogyan is alakul az élet a közeljövőben.

Budai Klára