Jól vizsgáztak a metrópótlók

  31 Jul 2021

  • A legnagyobb forgalmú reggeli csúcsidőszakban is zökkenőmentesen közlekedtek az M3-as metrópótló buszok a fővárosban.

Felújítás miatt július 24-től egy hónapon át Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között buszokkal lehet utazni, a metrószerelvények csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak.

A járművek gyorsabb haladását elősegítve a korábbi buszsávokat meghosszabbították a Váci úton a Róbert Károly körútig, az Üllői úton pedig a Határ útig. A Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál a pótló autóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes közlekedési rendet vezettek be. A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás kezdetére a Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a belváros felé megszűnt a közúti korlátozás, a kispesti Vak Bottyán utcát pedig lezárták az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

A BKK a felújítás mostani szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Fotó: wikipedia