Közjegyző az emeleten – a csavaros vígjáték

  16 Jan 2023

Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket ebben a különleges vígjátékban, amelyet a Belvárosi Színházban tekinthetünk meg január 19-én (19 órakor) és február 18-án (15 és 19 órakor). (Szőke Zoltán, Gyebnár Csekka – Barátok közt; Suhajda Dániel – Madár Veronika – Jóban Rosszban) A félreértések – akárcsak a jogi eseteknél – a nehezen értelmezhető információs táblánál kezdődnek. Mindenki a közjegyzőt keresi, aki ugyan a saját helyén tartózkodik, de máshol keresik. De HOL? És ebből a HOL-ból származik a félreértés. Persze csak az egyik félreértés. Mert Moravetz Levente, megtagadná magát, ha beérné egy darabban, egyetlen konfliktussal. Mert a kusza helyzetek garantálják, hogy jól érezzük magunkat, annak ellenére, hogy a teljes történetről előre semmit sem ismerünk. És bárhogy kérdezzük, az író-rendezőt, a producert, a színművészeket, senki, semmi többet nem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Középpontban a közjegyző. Akivel az előadás alatt senki nem találkozik. Így jár Rozi néni, Carmen, az Özvegyasszony, az átváltozó színésznő (mely szerepeket Madár Veronika bravúrosan alakít), csakúgy, mint az ügyfél, az őstermelő és Móric szerepét játszó László Csaba. S aki mindenkinek igyekszik a kedvében járni, mindent megoldani igyekvő Gombás Adám, a méltán említésre méltó, pályája kezdetén járó színész.

Érthető? Nem? Zavaros? Igen? De csak addig, amíg…

A rendező szerint addig, amíg meg nem nézzük az előadást. A két teljes óra nevetés a nagyszerű színészekkel, kárpótol a ledolgozott nap minden bosszúságáért, fáradalmáért. És ez az alkotók bevallott célja. Nevessünk akkor is, amikor minden okunk meglenne rá, hogy sírjunk. Mert mi, magyarok, erről (is) híresek vagyunk.

Producer: Moravetz-­Somogyvári Andrea

Rendező: Moravetz Levente