Útnak indult a Mikulástroli

  12 Dec 2022

Idén nyolcadik alkalommal indul útjára a Mikulástroli a fővárosban. A Mikulás és segítője december 18-ig várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán január 8-ig, vasárnapig lehet utazni.

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: az ünnepi hangulatról különleges, egyedi külső és belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulás­troli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulás­troli elérését.

Foto: bkk.hu