Vegyük fel a harcot a tavaszi fáradtsággal szemben!

  20 Mar 2023

■ A téli időszakban általában nem fogyasztunk elegendő mennyiségű zöldséget, ezáltal nem jutunk olyan mértékben természetes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, mint amennyire a szervezetünknek az egészséges működéshez szüksége lenne. Ha nem pótoljuk ezeket valamilyen formában, tavaszra könnyen kiürülhetnek a szervezetünkből, így megtapasztalhatjuk az úgynevezett tavaszi fáradtságot. A jó hír az, hogy nem kell álmosságtól leragadó szemekkel, mázsás súlyként ránk nehezedő kimerültséggel elszenvedni a várva várt tavaszt! Polgári Erika életmód-tanácsadó elárulja, mit kell tennünk ahhoz, hogy tettre készen, kellemes közérzettel teljenek a napjaink.

Fontos tudni, hogy a ma beszerezhető zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma sajnálatosan már lényegesen alacsonyabb, mint évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt volt. Ezért lényeges, hogy ha tudunk, minél nagyobb mennyiséget fogyasszunk belőlük, ha pedig ez nem megoldható, egészítsük ki étrendünket a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy bevigyük azt a mennyiséget, amivel a szervezetünk egyensúlyban és a leghatékonyabban tud működni. Ha ezt megtesszük, amellett, hogy sokkal több energiánk lesz a mindennapokban, a betegségekkel szemben is ellenállóbbá válunk.

– Hiszek abban, hogy a szervezetünk megérzi azt, hogy mire van szüksége, ezért érdemes figyelni az apró jelekre is. Ha a piacon sétálgatva meglátunk egy zöldség- vagy gyümölcsfajtát, és abban a pillanatban megkívánjuk, álljunk meg, és vegyünk belőle. A pénztárcánk nyújtotta lehetőségektől függően gondoskodjunk arról, hogy legyen mindig legalább egy-kétféle friss gyümölcs és zöldség az otthonunkban, hogy minden nap tudjunk fogyasztani belőlük a főétkezések között – javasolta Polgári Erika.